LOCKWOOD AT THE BEACH

Updated: Apr 30

Our clients wanted a contemporary design with indoor-outdoor flow that maximised the sea views and incorporated an entertainer’s kitchen. The Lockwood home is compact and the kitchen, dining area and home office needed to work cohesively within the space.

The original scope was to leave the walls and ceiling in natural timber.Then it was decided to paint all the wood white, the cabinetry was changed to gloss black to provide contrast and reflectivity for an increased feeling of spaciousness.

French doors replaced a single fixed window in the living area to open up this space to the deck. This made room for a large kitchen island with a 980mm overhang which forms the dining area. Due to the weight of the benchtop, supports secure the cabinetry to the floor and steel bearers are set beneath the benchtop in the seating area.

LED lighting for feature shelving and under the breakfast bar, and uplights along the tall units and toekicks create an effective backdrop for night-time entertaining.





emaiL US

MEMBER OF 

CDSLogoWhite.png

 CONTACT US

Tel. 07 343 9000

Fax. 07 343 9004

Tracy 0274 205 690

Kevin 021 276 7791

 visit US

BY APPOINTMENT

Mount Studio:

81 A Maunganui Road,

Mount Maunganui

Rotorua Showroom & Factory

52 - 54 White Street, Rotorua:

NATIONAL KITCHEN & BATHROOM ASSOCIATION

WEBSITE & CONTENT © 2020 VEKART 

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon