A GOLFERS DREAM

Updated: Apr 30

Our client's are keen golfers and having retired they had decided to build a new home on the edge of a golf course in Mount Maunganui. White and ordinary was not an option for these clients, willing to push the boundaries and open to all options in design and materials.

Working with the architect to remove the wall dividing the scullery and kitchen created an opening to suspend metal shelving and divide the spaces while enjoying the views of the golf course from the alfresco living at the front of the house. Framed wing walls were removed to make way for mitred veneer columns complimenting the seamless flow between the spaces. The placement of the second sink in the dividing café cabinetry, also services the scullery area.

Incorporating the high window in the scullery area while still maintaining ample tall & wall storage created a challenge within the design. Full use was made of all available wall space including raising the bench height in the appliance area for optimum functionality for the client.

1500mm x 3000mm piece of marble look porcelain which formed the splash back, along with suspended brackets mounted in the ceiling prior to gib all needed to be considered at different stages of the house build.

Inspired by the surroundings, timber veneer was utilised to bring the outdoors in, complimented by natural honed granite bench tops and a marble look splash back. The use of the horizontal grain elongates the space creating a modern European look.

emaiL US

MEMBER OF 

NATIONAL KITCHEN & BATHROOM ASSOCIATION

CDSLogoWhite.png

 CONTACT US

Tel. 07 343 9000

Fax. 07 343 9004

Tracy 0274 205 690

Kevin 021 276 7791

 visit US

BY APPOINTMENT

Mount Studio:

81 A Maunganui Road,

Mount Maunganui

Rotorua Showroom & Factory

52 - 54 White Street, Rotorua:

WEBSITE & CONTENT © 2020 VEKART 

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon