CONTEMPORARY AT THE BEACH

Updated: Apr 30

This beach house project was a collaboration that took the original architect’s plans and together we modified the internal spaces to achieve the clients ultimate kitchen and living space.

Originally the house had a toilet area planned close to the kitchen which after consultation we had redesigned as a walk in pantry. We moved the original planned space for the kitchen area to adjoin the new pantry which created a larger lounge and living space.

The only must have items our clients requested was a 1200mm wide belling range. This proved challenging to design a kitchen around such a predominant kitchen appliance while keeping the design modern to work with the contemporary design of the home. We used natural plywood and  combined with black and white laminated plywood, exposed plywood edging, routered lines in panels and doors under the breakfast bar to expose the plywood detail. We used a minimal handle and had powder coated matt black to match the range.

The change in ceiling heights and angles from a flat ceiling at 2450mm over a majority of the kitchen, to a raked ceiling also gave me scope to add a feature suspended light to one side of the island and LED strip lighting under and over the top of the overcupboards on the wall elevation.


As the island doubled as a dining area to maximise length, Corian was used to get 3280mm in length including a water fall end without visible joins. To achieve the cantilevered bench top a substantial steel frame was designed and concealed within the corian top for support.

emaiL US

MEMBER OF 

CDSLogoWhite.png

 CONTACT US

Tel. 07 343 9000

Fax. 07 343 9004

Tracy 0274 205 690

Kevin 021 276 7791

 visit US

BY APPOINTMENT

Mount Studio:

81 A Maunganui Road,

Mount Maunganui

Rotorua Showroom & Factory

52 - 54 White Street, Rotorua:

NATIONAL KITCHEN & BATHROOM ASSOCIATION

WEBSITE & CONTENT © 2020 VEKART 

  • Instagram - White Circle
  • White Facebook Icon